Ανακοίνωση του ΔΣ γονέων και κηδεμόνων για την εκδήλωση προς τιμή του EL GRECO

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου  Δρεπάνου αναφερόμενο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου για την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση:

 

                                                         ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.

 

     Χθες 13 Δεκέμβρη του 2014 στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Δρεπάνου παρουσία πολλών γονιών, μαθητών, του Δ/ντη της  Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Γαληνού αλλά και του προέδρου της  Σχολικής επιτροπής κ. Παύλου Χρηστίδη έγινε μια ημερίδα ?εκδήλωση για τον «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι δεκατρείς μαθητές που έκαναν την παρουσίαση της ζωής και των έργων του και οι εισηγήσεις των εικαστικών-καθηγητών καλλιτεχνικών κ. κ. Χρήστου Παλαμήδη και Μάρα Μάγδα έδωσαν τη διάσταση και τη σημαντικότητα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου που κατέκτησε όλο τον κόσμο με την τέχνη του. Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε μουσικά με την Αθανασία Σαϊνά στο βιολί και την Έλενα Ουλή στο βιολοντσέλο. Το κλίμα ήταν ζεστό φωτισμένο με κεράκια και φαναράκια από την είσοδο και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ήταν παρών προσφέροντας   γλυκίσματα και χυμούς.

Επαίνους αξίζουν:  

Οι μαθητές για τα εικαστικά έργα τα οποία είχαν εκτεθεί στο διάδρομο του Σχολείου και ήταν εμπνευσμένα από τα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου .

Η εκπαιδευτικός Αναστασία Λαμπριανίδου  για τη διοργάνωση του εποπτικού υλικού της εκδήλωσης.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που στήριξαν με τη βοήθειά τους την όμορφη αυτή εκδήλωση, ο αναπληρωτής  Δ/ντής κ. Γιώργος Δρίτσας,  η Θεοδώρα Καφεντζή ,η Μαρία Μπέκα  και φυσικά η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ιωάννα Καραΐσκου.

Πιστεύουμε πως  τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω και να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή των γονιών. Οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο και η λογοτεχνία διδάσκουν και ολοκληρώνουν την εύπλαστη προσωπικότητα των μαθητών. Έτσι λοιπόν το νέο Δ.Σ. του Γυμνασίου Δρεπάνου δηλώνει πως θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες του Σχολείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Δρεπάνου.

Κατερίνα Παπαδριανού

 

Πρόσθετες πληροφορίες